Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Δεν δέχεται η ορθόδοξη εκκλησία την καύση των νεκρών

Να μην δέχεται την καύση των νεκρών αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Ωστόσο, ειδικά κριτήρια τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη Ιεραρχία, ίσως να αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, αποφασίσθηκε ότι η Ιεραρχία εμμένει στην προηγουμένη απόφασή της σύμφωνα με την οποία:
* Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή σύμφωνα με την αγία Διδασκαλία Της και την από αιώνων Παράδοσή Της.
* Η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση για την καύση των νεκρών για τους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους.
Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι για ειδικές περιπτώσεις του προβλήματος της καύσεως των νεκρών αποφασίσθηκε ότι κάθε ένας από τους μητροπολίτες θα κρίνει και θα αποφασίζει κατά την ποιμαντική κρίση του στην επαρχία του.
Για να διευκολύνει δε τους αρχιερείς η Ιεραρχία αποφάσισε όπως ειδική ολιγομελής Επιτροπή Ιεραρχών καθορίσει τα βασικά κριτήρια, που πρέπει να ληφθούν υπόψη, κατά την αντιμετώπιση των ειδικών περιπτώσεων, τα οποία θα συζητηθούν στην επόμενη Ιεραρχία.
nea online
Share |

2 σχόλια:

KOSTAS PAP είπε...

Αχ αυτή η εκκλησία πάντα 100 χρόνια πίσω!!!!

KitsosMitsos είπε...

Όχι μόνο δε δέχονται αλλά και κάνανε λόγο για βεβήλωση νεκρών και λοιπές ιστορίες