Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Κύπρος: Δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής

Δημοσιεύτηκε στις 11 January 2010 από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Δολοφονήθηκε απόψε στην Κύπρο ο Άντης Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου ΣΙΓΜΑ και η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Σημερινή».

Με δύο πυροβολισμούς δολοφόνησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής τον Άντη Χατζηκωστή διευθυντή του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου ΣΙΓΜΑ και η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Σημερινή». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες, η δολοφονία έγινε γύρω στις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας και ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα τους. Tον πυροβόλησαν δύο άτομα ενώ επιχειρούσε να εισέλθει σε ένα αυτοκίνητο τύπου Smart. Κατά τις πρώτες μαρτυρίες, οι εκτελεστές του επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.
Η αστυνομία διεξάγει εντατικές έρευνες στον χώρο του φόνου ενώ δεν έχουν γνωστεί μέχρι στιγμής άλλες πληροφορίες.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή κοινωνία και ειδικά στον χώρο των ΜΜΕ.
Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν ένας από τους δύο υιούς του μεγαλοεκδότη Κωστή Χατζηκωστή που δημιούργησε ένα από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Κύπρο που περιλαμβάνουν τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, την εφημερίδα Σημερινή, το Ράδιο Πρώτο, πληθώρα περιοδικών ενώ έχει μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς.
Πολύ πρόσφατα είχε τελέσει τους γάμους του.
Ο Αντης Χατηζκωστής, 43 χρόνων, ήταν γιος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Κωστή Χατζηκωστή, ο οποίος θεωρείται ότι έχει σημαντική επιρροή στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου. Τα συγκροτήματά του είχαν στηρίξει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και το «όχι» στην Κύπρο.
Πολιτικοί κύκλοι στην Κύπρο επισημαίνουν πως πολύ πρόσφατα η Βουλή ασχολήθηκε ατύπως με ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Χατζηκωστή και ιδιαίτερα του Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες στόχευαν σε κοινές επενδύσεις στην κατεχόμενη Κύπρο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες, όμως, διακινήθηκαν με ένταση στη Λευκωσία, μιλούσαν για επενδύσεις στην περιοχή της Κερύνειας.”

GREEK REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: