Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Τα κάστανα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και “superfood”!

Τα ψητά κάστανα τα έχεις συνδέσει με χειμωνιάτικες νύχτες δίπλα στο τζάκι ή με τη γέμιση στη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα.
Κι όμως οι νόστιμοι αυτοί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, σημαντικές βιταμίνες και άμυλο, ενώ η περιεκτικότητά τους σε λίπη είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το άμυλο που περιέχουν λειτουργεί στον οργανισμό σαν “καύσιμο” ιδιαίτερα για τους αθλητές που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Επίσης τα κάστανα είναι οι μοναδικοί καρποί με μεγάλη συγκέντρωσης βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. την αναπαραγωγή του κολλαγόνου (αντίο ρυτίδες!) και τον έλεγχο του επιπέδου των σακχάρων στο αίμα.
Τρώγοντας κάστανα παίρνουμε σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών που βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και μας κρατούν χορτάτους για ώρες, καθώς και βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τα καρδιακά προβλήματα και τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.
Τώρα λοιπόν που έμαθες τις σημαντικότερες ευεργετικές τους ιδιότητες, μήπως ήρθε η ώρα να τα τρως πιο συχνά;
source:freebody.gr

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: