Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

<Μαγνήτης> η Γερμανία για ξένους επενδυτές


Κάθε ρεκόρ σπάνε οι ξένες επενδύσεις που προσέλκυσε η Γερμανία το 2014, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ των 3,2 δισ. ευρώ, με τον αριθμό των νέων επενδυτών να φθάνει σε νέο ιστορικό υψηλό χάρη κυρίως στο αυξανόμενο ενδιαφέρον από την Κίνα, σύμφωνα με τον κρατικό οργανισμό εμπορίου και επενδύσεων GTAI.
Οι ξένοι επενδυτές ξεκίνησαν 1.199 νέα έργα στη χώρα το 2014, κατά ένα πέμπτο περισσότερα συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, με την αξία τους ενισχυμένη κατά 18,5% από 2,7 δισ. το 2013, σύμφωνα με την GTAI.
Οι ξένοι επενδυτές δημιούργησαν το 2014 τουλάχιστον 16.000 θέσεις εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ανέφερε η GTAI.
«Η Γερμανία είναι ένα ‘ασφαλές καταφύγιο’ στην Ευρώπη και μια από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες βιομηχανικές χώρες» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της GTAI Αχίμ Χαρτίγκ. «Αυτό είναι πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές» δήλωσε προσθέτοντας ότι στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται αυτά των καλών υποδομών στη χώρα, των ευνοϊκών συνθηκών στην καρδιά της Ευρώπης και του καλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού.
Πρώτη στις επενδύσεις στη Γερμανία είναι η Κίνα και ακολουθούν οι ΗΠΑ. Πέρυσι η Κίνα ξεκίνησε 190 έργα στη Γερμανία – 37% περισσότερα από το 2013- σε διάφορους τομείς που σχετίζονται από την παραγωγή έως την έρευνα και την ανάπτυξη. Αντίστοιχα, οι Αμερικανοί επενδυτές υλοποίησαν 168 νέα έργα, ενώ οι Ελβετοί ανέλαβαν 130. Πάνω από τους μισούς επενδυτές προέρχονταν από την Ευρώπη, με την Γερμανία να αποτελεί επενδυτικό προορισμό για εταιρίες της νότιας Ευρώπης λόγω του σταθερού οικονομικού της περιβάλλοντος.
 Kouti Pandoras

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα εξώφυλλα των εφημερίδων..

my song

Wonderful Life!

Favorite Songs...by Maiza...

VIP!!!

Google+ Followers