Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Αντιστέκεται στο φαύλο παρελθόν, αντιμετωπίζει δυναμικά και αποτελεσματικά το παρόν και οραματίζεται ένα δημιουργικό μέλλον.




Οι δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές αποτελούν μια ευτυχή συγκυρία δημοκρατικής έκφρασης του Eλληνικού Λαού. Αποτελούν, επίσης, μια ευκαιρία για τους πολίτες να δείξουν ότι σκέπτονται, ότι ξέρουν να αξιολογούν ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο και να τερματίσουν τη θητεία ανθρώπων που λυμάνθηκαν και λυμαίνονται τον τόπο, που υπήρξαν οι αίτιοι των δεινών της δραματικής περιόδου που διανύουμε και οι οποίοι σε λίγο θα μας ζητήσουν και εύσημα για την προσφορά τους στην πατρίδα (!).
Ειδικότερα, οι δημοτικές εκλογές ...

στο Δήμο Άργους- Μυκηνών αποτελούν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση πολιτικής αντιπαράθεσης που μπορεί να γίνει και αφετηρία για ανατροπή της υπάρχουσας τοπικής πολιτικής κατάστασης. Ευκαιριακές συμμαχίες στο βωμό της προσωπικής αντιπαράθεσης και της εξόφλησης προσωπικών λογαριασμών, συμμαχίες που σκοπεύουν να διασώσουν ξεπερασμένες πρακτικές και αντιλήψεις , που διακινούνται από οπαδούς οι οποίοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε στην εποχή της κομματικής κυριαρχίας, διακηρύσσονται ως σωτήριες ευκαιρίες. Μαζί σ’ αυτή την κενή σωτηριολογική λογοκοπία και μια Δημοτική Αρχή που πλειοδοτεί στις φιέστες και στην υποσχεσιολογία χωρίς να φείδεται κανενός μέσου, συνεπικουρούμενη από το τοπικό πολιτικό προσωπικό μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας που υιοθετεί δουλικά τις απαιτήσεις μιας διεθνούς ομάδας που εκπροσωπεί τους άπληστους διεθνείς δανειστές. Σ’ αυτό το θλιβερό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνουν δυνάμεις που απέτυχαν στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, που δεν μπόρεσαν να δώσουν όραμα και να βοηθήσουν στην πραγματική αναζωογόνηση του δήμου και στην παραγωγική του ανασυγκρότηση, η δημοτική παράταξη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, με υποψήφιο δήμαρχο το Δημήτρη Νικητόπουλο, τάραξε τα λιμνάζοντα και δύσοσμα νερά της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Άργους- Μυκηνών. Έρχεται να προτείνει το νέο και το δημιουργικό, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τον πραγματικό σεβασμό στον πολίτη.
Μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και σε πείσμα άλλων διεκδικητών της Δημοτικής Αρχής δίνει δείγματα, από τη σύστασή της, μια άλλης, δημοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας στη συγκρότησή της. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ διεκδικεί τη Δημοτική Αρχή πιστεύοντας στη νηφάλια αξιολόγηση και σωστή επιλογή των δημοτών. Η δημοκρατική δομή και λειτουργία του αποτελεί εγγύηση για την αλλαγή στο Δήμο.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ προτείνει το σεβασμό στον πολίτη και στους νόμους απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που δημαγωγεί ακατάσχετα με ρωμαϊκής θριαμβικής εμπνεύσεως γιορτές και πανηγύρια. Απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που λειτούργησε σε καθεστώς αδιαφάνειας, υιοθετώντας τη μέθοδο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Απέναντι σε μια δημοτική αρχή που δεν ενδιαφέρθηκε να λειτουργήσουν σωστά το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην πρόοδο της πόλης. Απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που ακύρωσε, στην ουσία, τη λειτουργία των περισσοτέρων Δημοτικών Επιτροπών, ενώ για άλλες επιφύλαξε τη μη συγκρότησή τους. Απόδειξη ολοφάνερη και θλιβερή η εικόνα των αποφάσεων που δεν έλαβαν ποτέ. Απέναντι, λοιπόν, σε μια αυταρχική και συγκεντρωτική Δημοτική Αρχή που στηρίζεται στο ξεπερασμένο δόγμα «ενός ανδρός αρχή», που θεωρεί την εξουσία φέουδό της και που απειλεί τους πάντες, όταν τολμούν να την κρίνουν, Εμείς προτείνουμε και υποσχόμαστε ένα Δήμο, στον οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημοτικές επιτροπές και Τοπικά Συμβούλια θα λειτουργούν δημοκρατικά, θα αποτελούν βήματα ουσιαστικής διαβούλευσης και όργανα λήψης αποφάσεων που θα προωθούν και θα εκφράζουν το κοινωνικό συμφέρον. Ένα Δήμο όπου ο λόγος και η σκέψη του πολίτη θα είναι σεβαστός και κυρίαρχος. Κρίνεται, λοιπόν, η ουσία και πραγμάτωση της δημοκρατίας σ’ αυτές τις εκλογές.
Τη δημοκρατία θα συνοδεύει η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Απέναντι στην αδιαφάνεια και τους μεταφερόμενους σωτήρες-συμβούλους, απέναντι στις απευθείας αναθέσεις έργων για τις οποίες διαμαρτύρονται οι επίσημοι εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων του τόπου, απέναντι στην άσκοπη σπατάλη σε ξένες εταιρείες για συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάξιες λόγου, απέναντι σε εταιρείες από άλλες περιοχές, για να εκτελέσουν έργα με παραγκωνισμό των ντόπιων επαγγελματιών και εργαζομένων, απέναντι σε τεμαχιζόμενα έργα και αναθέσεις έργων που υποσκάπτουν την αξιοπιστία της Δημοτικής αρχής και υπονομεύουν την πραγμάτωση αξιόλογων έργων, Εμείς προτείνουμε την πλήρη διαφάνεια, τη φροντίδα για τους ντόπιους επαγγελματίες και εργαζόμενους, τον ουσιαστικό έλεγχο και την πραγμάτωση έργων που βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα αλλάξουν τη ζωή της πόλης και θα παύσει η κυριαρχία των ημετέρων με την πελατειακή αντίληψη διαχείρισης των χρημάτων του λαού. Αυτό θα γίνει δυνατό με την υιοθέτηση και εφαρμογή της αξιοκρατίας σε κάθε πεδίο δράσης της Δημοτικής Αρχής. Αυτό θα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικοδόμησης της λαϊκής εμπιστοσύνης απέναντι στη Δημοτική Αρχή και της διασφάλισης της αξιοποίησης ικανών. Θα αποτελέσει την εγγύηση της πληρότητας των έργων και των δράσεων αλλά και την αιχμή του δόρατος της Δημοτικής Αρχής για μια νέα πολιτική ηθική που θα αποτελεί σημείο αναφοράς και πρόκληση για τη συμμετοχή και προσφορά ανθρώπων νέων και στην ηλικία αλλά και στη σκέψη και τη δράση. Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, του τόπου χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα κληθούν να συμβάλλουν στην οικονομική, πνευματική, πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου.
Τέλος, απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που ξέρει να πλειοδοτεί σε αντιμνημονιακές και αντικαλλικρατικές λαϊκιστικές διακηρύξεις και να υπακούει άκριτα και άβουλα στις υποδείξεις των κυβερνητικών προστατών και καθοδηγητών
που ταλαιπωρούν και εξαθλιώνουν το λαό, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ συνεπής στην αντιμνημονιακή πολιτική και στην αντικαλλικρατική – αντιδημαρχοκεντική αντίληψη, θα υπερασπιστεί σταθερά το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν ανθρώπινα, να απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα ζωής, να μετέχουν ουσιαστικά στη λειτουργία της πολιτικής ζωής της πόλης και στο σχεδιασμό ενός Δήμου που θα σέβεται και θα τιμά τον πολίτη σε κάθε στιγμή.

Η παράταξη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ πιστεύει στην επιλογή Σας και υπόσχεται μαζί να κάνουμε την πορεία στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ.



Πέμπτη, 8-5-2014








Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: