Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ....


   Αγαπημενε μου Φίλε ! Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΈΡΧΕΤΑΙ! 

 Ως fun της αγάπης (μιλώ για την ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ! )... μιας κ όλοι καθημερινά ξεχνάμε να δείχνουμε την αγάπη μας... (η δικαιολογία  εγώ αγαπάω κάθε μέρα   (κι οχι το χρόνο μια φορα...1) ή ... σε αγαπάω...κ δε χρειάζεται να το δείξω σήμερα...ΔΕΝ ΠΙΆΝΕΙ ΠΙΑ!!! - πες πως βαριέσαι...! πως στην τσέπη σου έχεις καβούρια.... ή οτι άλλο θες...ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ !!! ) Προτείνω λοιπόν Λουλούδια!  από 1 έως και 100...!! πιστεύω πως με ένα λουλούδι η ένα μπουκέτο

η με ότι άλλο σε  λουλούδια,  μπορείς να πεις ότι δεν είπες χθες..προχθές...πριν μια εβδομάδα...1 μηνά ίσως, ...κατάλαβες? δε χρειάζεται καν να πεις αυτό που κολλάς, ή δε θες να πεις!  άπλα μπορείς να το δείξεις......! Επιτελούς δειξ' το κι εσύ!!!  

 Κ αν θες να της κάνεις κ εντύπωση...σου βρήκα κ κάποιους μύθους σχετικά..! για να σε πείσω πόσο θα της αρέσει...! Στην κάρτα επανω σημείωσε κ κατι απο τον μύθο... με δικα σου λογια!!! Για Να της δείξεις πως απασχολήθηκες λιγάκι  παραπάνω για αυτήν !!! 

 Δες  κάποια Μπουκέτα κ Λουλούδια  που μπορείς μέσα από αυτά  να μεταδόσεις τα συναισθήματά σου. Έχουν αλήθεια μια ομορφιά που εντυπωσιάζει....

Αγαπημένε  μου Φίλε, παρακάτω θα βρεις κ τους μύθους που σου μίλησα πριν σχετικά!

Επειδή λατρεύω τις τουλίπες, τα τριαντάφυλλα κ τις ορχιδέες, οι προτάσεις μου, έχουν με αυτά τα λουλούδια.. έλπιζα να σε βοήθησα λιγάκι...!

Σου εύχομαι τα καλύτερα στις 14!!

Μην ξεχάσω! τα λουλούδια είναι από τον Πετρίδης!  Θα τα βρεις Ερυθραία κ Ψυχικό! 

1.  ONLY YOU & ME   *ΓΥΑΛΑ FISH BOWL ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ 

2.ORCHIDS WITH LOVE  *ΓΥΑΛΙΝΟ FISH BOWL ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΣΥΜΠΙΝΤΙΟΥΜ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙΚΙ

3.VALENTINE HEART 2 * ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, WAX ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΚΟΥΜ

4.VALENTINE HEART 4 *ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ COTTON SALEX

5. MESSAGE IN A BOTTLE   *ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ WAX

6. WITH ALL MY HEART   *ΓΥΑΛΙΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΒΑΖΑΚΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, ΣΥΜΠΙΝΤΙΟΙΥΜ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ COTTON SALEX ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΛΕΥΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

7.RED DIAMOND  *ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

8.VALENTINE BOUQUET 2   *ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ 20 ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΓΥΨΟΦΥΛΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

9.SO BEAUTIFUL  * ΠΟΥΓΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

10.BOX OF LOVE  *ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ

11.HARMONY OF COLORS  *ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΡΟΖ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

12.NATURAL ELEGANCE  *ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΤ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.

13.YOU ARE MY EVERYTHING  *ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

14.SOFT & DELICATE  *ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

15.VALENTINE BOUQUET 6  *ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ 35 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ


ΜΥΘΟΣ.

Τριαντάφυλλο-Ρόδο

 Στην Ελληνική μυθολογία το τριαντάφυλλο δημιουργήθηκε από την θεά των λουλουδιών και της βλάστησης την Χλωρίδα. Αυτή μια μέρα βρήκε το άψυχο σώμα μιας νύμφης στο δάσος και το μεταμόρφωσε σε λουλούδι. Κάλεσε τότε την Αφροδίτη τη θεά της αγάπης και το Διόνυσο το θεό του κρασιού. Η Αφροδίτη χάρισε στο λουλούδι ομορφιά και ο Διόνυσος πρόσθεσε νέκταρ για να του δώσει γλυκιά ευωδιά. Ο Ζέφυρος ο θεός του ανέμου φύσηξε μακριά τα σύννεφα και έτσι ο Απόλλωνας ο θεός του Ήλιου μπόρεσε να λάμψει και να κάνει το λουλούδι να ανθίσει. Έτσι το τριαντάφυλλο δημιουργήθηκε και στέφθηκε "Βασιλιάς των λουλουδιών".

Ορχιδέα- Όρχις, σαλέπι, σερνικοβότανο. 

Στην ελληνική μυθολογία, ο Όρχις ήταν γιος μιας νύμφης και ενός σάτυρου. Κατά την διάρκεια των εορτών προς τιμή του Βάκχου, διέπραξε ιεροσυλία, επιχειρώντας να βιάσει μια ιέρεια. Η τιμωρία του ήταν να κατασπαραχθεί από άγρια θηρία και να μεταμορφωθεί σε ένα  αδύνατο και σεμνό φυτό. 

Η Τουλίπα
το σύμβολο της απόλυτης αγάπης, το έμβλημα της Κωνσταντινούπολης

Σε πολλούς Ελληνικούς, αλλά και Περσικούς μύθους αναφέρεται η τουλίπα. Μύθους που πλάθουν την ιστορία της γέννησής της. Στα βάθη της Ανατολής ήταν κάποτε ένας Πέρσης πρίγκιπας που ονομαζόταν Φαράχ. Ο Φαράχ ήταν πολύ ερωτευμένος με την Σχιρίν. Όταν η αγαπημένη του σκοτώθηκε, ο Φαράχ έπεσε με το άλογό του σε έναν γκρεμό και αυτοκτόνησε. Το αίμα του πότισε το έδαφος και κάθε σταλαγματιά του έγινε τουλίπα. Από τότε οι τουλίπες θεωρούνται σύμβολο της απόλυτης αγάπης.

Οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τις τουλίπες. Στην περίοδο του Βυζαντίου γνωρίζουμε ότι τουλίπες καλλιεργούνταν στην Μικρά Ασία. Ο βεζίρης Λαλιζάρης καλλιεργούσε στους κήπους του πάνω από 500.000 τουλίπες. H τουλίπα δηλώνει καθαρά το «σ’ αγαπώ». Στις «Xίλιες και μια νύχτες» ο σουλτάνος χρησιμοποιούσε μια τουλίπα για να φανερώσει ποια από τις κυρίες του χαρεμιού θα μοιραζόταν το κρεβάτι του, αφήνοντάς τη να πέσει μπροστά στην εκάστοτε εκλεκτή. Kι αν εκείνος δεν εννοούσε ακριβώς «σ’ αγαπώ», το εννοούσαν οι έγκλειστες οδαλίσκες, όταν μέσα από τα κάγκελα του χαρεμιού πετούσαν τουλίπες στους αγαπημένους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.



















Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: