Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Χτύπημα στην καρδιά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010, 20:38

Βόμβα – πακέτο εξερράγη λίγο μετά τις 20:00 στον έβδομο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του Υπουργού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπασπιστήριο τη στιγμή που ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Βασιλάκης, ξετύλιγε το δέμα.

Ο 52χρονος Αστυνομικός Διευθυντής ήταν υπεύθυνος για την αλληλογραφία του υπουργού. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το σώμα του άτυχου άνδρα διαμελίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ, ενώ ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15-20 μέτρων από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέρρευσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του μαζί με τις δυο γραμματείς του.

Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στον 7ο όροφο τα πρώτα λεπτά μετά το χτύπημα, δεν ήταν δυνατή η άμεση πρόσβαση των τραυματιοφορέων στο σημείο της έκρηξης. Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα ενώ λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο έφτασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου εύρους επίθεση στην καρδιά του επιτελείου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Είναι δε η πρώτη φορά που σημειώνεται βομβιστική επίθεση κατά επιλεγμένου στόχου με βόμβα – δέμα που είχε προηγουμένως ταχυδρομηθεί ή εγκαταλειφθεί στο χώρο του στόχου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ότι «το δέμα ήταν για μένα».

Επικράτησε πανικός και λόγω της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε στον όροφο του υπουργείο όπου οι τοίχοι υποχώρησαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο δωμάτιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και δεύτερο άτομο. Ο πανικός ενισχύθηκε από τις κραυγές και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ατόμων που εργάζονταν εκείνη την ώρα να κατανοήσουν τι συμβαίνει και να προσφέρουν βοήθεια.

Έως και 21:30 δεν είχε ακόμη ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς εξερράγη ο βομβιστικός μηχανισμός. Ένα πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι το πώς η βόμβα – δέμα πέρασε από τους ελέγχους στο καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο της Πρωτεύουσας.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν δύο μηχανήματα ελέγχου, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσαν κανονικά. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται τη στιγμή που φτάνει ένα δέμα και ο δεύτερος όταν πρωτοκολείται.

«Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν»

Συγκλονισμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τον πολίτη ασφαλή. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν. Προσωπικά, έχασα έναν πολύτιμο συνεργάτη».

Ν. Κακλαμάνης: Κανένα έλεος στους τρομοκράτες

Με αφορμή την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε απόψε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του.

Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας. Κανένα έλεος στους τρομοκράτες».

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα εξώφυλλα των εφημερίδων..

my song

Wonderful Life!

Favorite Songs...by Maiza...

VIP!!!

Google+ Followers