Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ισραηλινή επίθεση εναντίον του θαλάσσιου κομβόι του “Free Gaza”!!! 16 νεκροί!!!




Πάνω από 10 είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10. Το δίκτυο SKY NEWS μιλάει για 16!!!



Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το Κανάλι 10. Ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς οι καταδρομείς που βρίσκονται επί των πλοίων εξακολουθούν να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και συναντούν σθεναρή αντίσταση από τους φιλο-Παλαιστίνιους ακτιβιστές.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο της ισλαμιστικής Χαμάς είχε κάνει λόγο για δύο νεκρούς. Τον ίδιο αριθμό νεκρών επιβεβαιώνει και η τουρκική ΜΚΟ που προώθησε την πρωτοβουλία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.



Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Ισραήλ επίσημες εξηγήσεις και σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβερκούρας. Τόνισε ότι έχει ενεργοποιηθεί η μονάδα χειρισμού κρίσεων και στον αριθμό 210 36.81.730 οι πολίτες που έχει συγγενείς στα καράβια μπορούν να επικοινωνούν.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι η αποστολή δέχτηκε πολεμική επίθεση με πραγματικά πυρά, από ελικόπτερο και από φουσκωτό σκάφος. Για πειρατεία σε διεθνή ύδατα έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Ο Τάκης Πολίτης που επιβαίνει στο "Ελεύθερη Μεσόγειος", είπε ότι στο πλοίο ανέβηκαν ισραηλινοί κομάντος.

PIAZZA del POPOLO
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: