Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Επεισόδια και νεκροί στην πορεία ...

Τρία άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin επί της οδού Σταδίου 23, μετά τη ρίψη μολότοφ. Ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους. 70 προσαγωγές, 25 συλλήψεις.


Αιματηρά επεισόδια εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από εκατό χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, οι οποίοι απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των νεκρών
Ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία τα στοιχεία των τριών υπαλλήλων της τράπεζας MARFIN που έχασαν τη ζωή τους κατά τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος στην οδό Σταδίου 23.
Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Φίλιππος Κουτσάφτης, που εξέτασε τα πτώματα πριν μεταφερθούν στο νεκροτομείο, ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυκτικά αίτια, λόγω του πυκνού καπνού.
Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, πιθανότατα ενώ προσπαθούσε να κατέβει στο ισόγειο για να ξεφύγει, η μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η τελευταία κοντά στο μπαλκόνι, ενώ προσπαθούσε να βγει για να πάρει αέρα.
Προανάκριση για το θάνατο των τριών υπαλλήλων και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών γίνεται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 28 προσαγωγές, 12 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν τραυματισθεί και 29 αστυνομικοί. Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ μεταξύ άλλων έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα και στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Ζαΐμη 11.




Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους.
Επίσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και υπέστησαν ζημιές, τα παρακάτω κτίρια:

- Το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15,
- Το κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40,
- Κτίριο Γραφείων, στην οδό Συγγρού 1.
Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων. Τέλος πέντε άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα, στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά» και «Σωτηρία». Στην αντιμετώπιση των συμβάντων, συμμετείχαν 110 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα, ενώ πριν την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας. Προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία».

Στις 70 οι προσαγωγές
Kατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων, που είχαν παρεισφρήσει σε διάφορα σημεία κατά μήκος των πορειών, εξαπέλυσαν ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτίρια, καθώς και εμπρησμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών συνανθρώπων μας.
Ειδικότερα:
-Επιτέθηκαν διαδοχικά και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που περιφρουρούσαν το Κοινοβούλιο, επιχειρώντας να εισέλθουν στον υπερυψωμένο προαύλιο χώρο. Οι ομάδες απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση δακρυγόνων.


-Την 14:03 ώρα, ομάδα ατόμων, με σφυριά και πέτρες, έσπασε την τζαμαρία του υποκαταστήματος της MARFIN BANK, επί της οδού Σταδίου 23, και έριξε στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ προκαλώντας μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στο ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εργαζόμενοι και να χάσουν τη ζωή τους, από ασφυξία, τρεις υπάλληλοι της Τράπεζας.

-Επιπλέον, άγνωστα άτομα προκάλεσαν εμπρησμό σε ξύλινο περίπτερο στην είσοδο του Ζαππείου, επί της οδού Αμαλίας, καθώς επίσης και σε κτίριο της Νομαρχίας στη Λεωφόρο Συγγρού 15, σε κτίριο της Υπηρεσίας Τελωνειακών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40 και σε κτίριο που στεγάζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Λεωφόρο Συγγρού 1. Ζημιές υπέστη επίσης από πυρκαγιά, ένα πυροσβεστικό όχημα, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.


-Επίσης, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπως στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, στις πλατείες Συντάγματος και Κοραή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, άτομα προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν είκοσι εννιά (29) αστυνομικοί.


-Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί συνολικά εβδομήντα (70) άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί εικοσιπέντε (25) για διάφορα αδικήματα (επιθέσεις κατά αστυνομικών, πρόκληση φθορών, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ.). Από τους συλληφθέντες τρία (3) άτομα κατελήφθησαν να έχουν αφαιρέσει είδη από κατάστημα, στο οποίο νωρίτερα είχαν προκαλέσει φθορές, ενώ άλλα δέκα (10) άτομα συνελήφθησαν μετά από έλεγχο, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα σε οίκημα το οποίο είχαν καταλάβει παράνομα επί της οδού Ζαΐμη.

http://www.kathimerini.gr/
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: