Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ασπίς Πρόνοια: Στο ειδώλιο για κακούργημα ο Π. Ψωμιάδης

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων της Ασπίς Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και με το οποίο διατάσσεται η διατήρηση της χρηματικής εγγύησης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία από τον ανακριτή, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.



Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για πλαστογραφία με χρήση σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν την προσκόμιση πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 500 εκατ. ευρώ για να αποφύγει την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών του.
Η επίμαχη επιστολή, που απεδείχθη πλαστή, είχε προσκομιστεί από τον κατηγορούμενο στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να καλυφθεί άνοιγμα που εμφάνιζε η ΑΣΠΙΣ - ΠΡΟΝΟΙΑ και να της επιτραπεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη τελούν τα γραφεία της Ασπίδας, στο Μαρούσι επί της λεωφόρου Κηφισίας από ζημιωθέντες ασφαλισμένους και επενδυτές. Την Τετάρτη το μεσημέρι θα δεχθεί αντιπροσωπεία του Σωματίου ζημιωθέντων, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Ιωαννίδης.
hbnews.gr
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: