Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Γ. Σπανός «Μια συναυλία για τα παιδιά»

Γ. Σπανός «Μια συναυλία για τα παιδιά»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΖΩΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ
Μουσική Διαδρομή μιας Ζωής

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ ,21.00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
(ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ)
Σημαντικό μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ): ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΚΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ, ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ
Εδώ και πενήντα χρόνια, ο Γιάννης Σπανός μας έχει χαρίσει τραγούδια που όλοι μας έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει. Ήρθε η ώρα να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τη Δευτέρα 31 Μαϊου, στο Παναθηναϊκό στάδιο (καλλιμάρμαρο) θα γιορτάσουμε και θα τιμήσουμε τον συνθέτη που μας χάρισε τόσο γενναιόδωρα τις ωραίες του μελωδίες, με ένα πανόραμα της μουσικής του διαδρομής στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι ερμηνευτές της Ελληνικής μουσικής σκηνής καθώς και προσωπικότητες με τις οποίες συνεργάστηκε ο διακεκριμένος συνθέτης κατά τη διάρκεια της πορείας του.
Τραγούδια όπως «Οδός Αριστοτέλους», «Κάτω απ’τη μαρκίζα», «Θα με θυμηθείς», «Πες πως μ’αντάμωσες», «Μια φορά μονάχα φτάνει», «Ο τρελός», «Φταίμε κι οι δυό», «Αν μ’αγαπάς», «Σαν με κοιτάς», «Προσωπικά», «Μι’ αγάπη για το καλοκαίρι», «Σπασμένο Καράβι», «Με πνίγει τούτη η σιωπή», «Ήρθες εψές», «Έξοδος Κινδύνου», «Κι αν περπατώ», «Που να ‘βρω ένα ζεϊμπέκικο», «Μια φορά θυμάμαι», «Αγάπη δίκοπη», «Θα σε θυμάμαι», «Κίτρινη πόλη», «Φίλε», «Άσπρα καράβια», «Θέλω τα ώπα μου», «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο», «Ναύτης βγήκε στη στεριά» αλλά και τόσα άλλα είναι συνθέσεις του Γιάννη Σπανού πάνω σε στίχους αγαπημένων στιχουργών.
Σημαντικό μέρος των εσόδων της εκδήλωσης, κατόπιν επιθυμίας και υποδείξεως του ίδιου του συνθέτη, θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» αποκλειστικά για τον εξοπλισμό του νεοσύστατου Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΔΑ».

Την προσπάθεια στηρίζουν ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.


Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Εγκαταλείπει τη Νομική και εγκαθίσταται στο Παρίσι όπου παίζει πιάνο σε μπουάτ, γνωρίζεται και συνεργάζεται με αστέρια της γαλλικής μουσικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά.
Ασχολείται με τη σύνθεση, μελοποιώντας Γάλλους ποιητές.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές.
Πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε Νέο Κύμα και το πρώτο του ελληνικό τραγούδι ήταν η σύνθεση "Μια αγάπη για το καλοκαίρι" που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά.
Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους έλληνες στιχουργούς (Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ. ά. ) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ. ά.) τον αναδεικνύουν ως έναν από τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες.
Κλείνοντας την 5η δεκαετία της παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να παρουσιάζει με φρεσκάδα και ευαισθησία νέες συνθέσεις σε συνεργασία με νεότερους έλληνες καλλιτέχνες.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει το συνθέτη, αποτελείται από 17 μουσικούς και την διεύθυνση της έχει αναλάβει ο Γιώργος Παγιάτης. Πέραν του μουσικού μέρους, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και μια σύντομη οπτικοακουστική αναδρομή σε ειδικά διαμορφωμένες οθόνες προβολής με τη διαδρομή του συνθέτη από την αρχή της πορείας του. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
INFO:
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 25 ΕΥΡΩ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ METROPOLIS, ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC, ΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ TICKETSERVICES, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39 – ΣΤΟΑ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: WWW.TICKETSERVICES.GR ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ 210-7234567
www.zougla.gr
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: