Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Βρετανία: Δύο οι μνηστήρες, ένας ο ρυθμιστής

Τουλάχιστον 70 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του αρχηγού του Συντηρητικού κόμματος και νικητή στις πρόσφατες εκλογές της Μ. Βρετανίας, David Cameron, με τον επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Nick Clegg, χθες στο Λονδίνο.



Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, «η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα», σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπηθεί το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έδωσε στον Cameron την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε υποστηρικτές του, ο επικεφαλής των «Torries» διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «βεβιασμένες κινήσεις», πιστεύοντας ότι θα πρέπει να συζητήσει με τον Clegg μια μεγάλη σειρά θεμάτων, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ τους.
Και στο βάθος ο Gordon Brown…
Εν τω μεταξύ, στο στρατόπεδο των Εργατικών επικρατεί αναβρασμός, μετά την ήττα τους στις εκλογές. Ο Gordon Brown, αν και δέχεται ήδη σοβαρές επικρίσεις μέσα από τους κόλπους του κόμματός του, τηρεί στάση αναμονής, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας και διαλόγου στον Nick Clegg, σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον Cameron.
Σύμφωνα με πηγές μέσα από τους Εργατικούς, η συνάντηση του Brown με τον Clegg αναμένεται να γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων αναδεικνύεται σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία, η επόμενη κυβέρνηση της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πλειάδα προβλημάτων, με κυρίαρχο αυτό της οικονομίας.
www.zougla.gr
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: