Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Με απόφαση Σαμαρά η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα μέτρα

Ο Αντώνης Σαμαράς, με τηλεοπτικό του διάγγελμα, ανακοίνωσε την απόφαση του για την ψήφιση του νόμου για τα νέα μέτρα που προβλέπουν οι συμβάσεις με το ΔΝΤ και την ΕΕ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς, η θέση του Κόμματός της Ν.Δ για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι η καταψήφισή του.


Ο κ Σαμαράς, είπε ότι το ΠΣΟΚ δεν χρειάζεται τη ψήφο για να περάσει το νομοσχέδιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα που παίρνει η Ελλάδα, θα επιστραφούν στους δανειστές, όπως και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε.
Περισσότερα για τη στάση που επέλεξε να τηρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, θα δοθούν στην ομιλία του στη Βουλή στην συζήτηση του νομοσχεδίου.


Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά
«Ανακοινώνω απόψε τη θέση του Κόμματός μας για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Το καταψηφίζουμε!
Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης.
Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει
“ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα…
Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της.
Ασφαλώς παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και προκάλεσε κρίση δανεισμού.
Στη Βουλή θα εξηγήσω αναλυτικά τι σημαίνει η καταψήφισή του από το κόμμα μας.
Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια.
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να επιστραφούν όπως προβλέπει η Σύμβαση. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια.
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τομές και όλες οι απαραίτητες προσαρμογές.
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βγούμε από την ανάγκη στήριξης του μηχανισμού κι από τους όρους του, όσο γίνεται ταχύτερα.
Αυτό το τελευταίο είναι και ο κεντρικός άξονας της δικής μας Πολιτικής.


· Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε εξαντλούνται σε διαμαρτυρίες, αλλά χαράζουν προοπτική διεξόδου.
Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.


· Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που κρατάνε ψηλά το ευρωπαϊκό ιδεώδες, παρά τις απογοητεύσεις που προκάλεσε ο μηχανισμός στήριξης.
Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.


· Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που έχουν καθαρή θέση για το τι επιδιώκουν, σέβονται τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά σέβονται και τα συμφέροντα του λαού στον οποίο αποκλειστικά λογοδοτούν.
Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.


· Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που σε κρίσιμες στιγμές ξέρουν να αντιστέκονται σε πιέσεις, αλλά και ξέρουν να αντιστέκονται στο λαϊκισμό και στα διαλυτικά φαινόμενα.
Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
Περισσότερα για τις θέσεις μας επί του Νομοσχεδίου θα πει αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο εισηγητής μας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Τασούλας.
Και περισσότερα για τη στάση μας θα ακούσετε μεθαύριο κατά την τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια της Βουλής».
http://www.hbnews.gr/

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: