Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!!

Σήμερα 02/05/2010 είναι η μέρα κατά την οποία αυτή εδώ η χώρα γίνεται ένα γκέτο με πατέντα. Για τη ακρίβεια, η Ελλάδα έχει το προνόμιο να είναι το πρώτο γκέτο στην Ιστορία με ευρωπαϊκό ISO. Δεν είναι καταπληκτικό να ζούμε τέτοιες ιστορικές στιγμές;

Και όμως, σίγουρα, κάποιος θα πρέπει να φταίει για όλα αυτά.
Και κάτι μού λέει πως αυτή τη λεπτομέρεια δεν θα τη μάθουμε ποτέ!
Πώς είμαι τόσο σίγουρος;


Ε, δεν θέλει και πολλή σκέψη.
Θα σάς διηγηθώ ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη την Πέμπτη που μάς πέρασε, 29 Απριλίου 2010, και -δεν μπορεί- θα καταλάβετε.
 
Ήταν γύρω στις 8 και μισή το βράδυ όταν μού τηλεφώνησε μέσω Skype μία παιδική μου φίλη, ροδίτισσα, που ζει πλέον στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Και εννοείται πως δεν υπήρχε άλλο θέμα από το χάλι που ζει η Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Ένα χάλι που εκτός του ότι μάς στενοχωρεί όλους - την ίδια στιγμή μάς νευριάζει αφάνταστα.

Κι εκεί που λέγαμε διάφορα δικά μας, ξαφνικά μού λέει : "Ώπα, Γαβριήλ, στο CNN έχει απ'ευθείας εικόνες παό το Σύνταγμα!". "Τι εικόνες; Τι γίνεται;" Και γυρνάει την κάμερα του λάπτοπ της στην οθόνη της τηλεόρασής της, για να βλέπω κι εγώ τι μεταδίδεται..
Ήταν 9 το βράδυ, τα ΜΑΤ παρατεταγμένα μπροστά στη Βουλή και οι κουκουλοφόροι να πετούν πάνω τους ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Η αμερικανίδα δημοσιογράφος να μιλάει ζωντανά και να στέκεται πάνω σε μια ταράτσα και στην Αμαλίας να γίνεται ένας χαμός. Η ανταπόκριση τελειώνει με την επσήμανση του παρουσιαστή στο στούντιο ότι 'we will be monitoring this dramatic situation in Athens', και αμέσως μετά άρχιζε μια συνέντευξη στο στούντιο του CNN στο Λονδίνο με τον Αλογοσκούφη (και σάς είπα όλες αυτές τις λεπτομέρειες, για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για ποιά μέρα μιλάω, για ποιό κανάλι μιλάω και για ποιά ώρα ακριβώς μιλάω, έχει σημασία.)


Παρατάω το Skype και πάω να δω τι μεταδίδουν τα δικά μας κανάλια.


Σιγή! Άκρα του τάφου σιωπή.


Ούτε καν μια τόση δα αναφορά για το τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή στη λεωφόρο Αμαλίας, στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο του κέντρου της Αθήνας και έξω από τη Βουλή. Επίτηδες, έστησα το λαπτοπ μπροστα στην τηλεόρασή μου και τόσο εγώ στη Ρόδο από το σπίτι μου όσο και η φίλη μου μαζί με τον άνδρα της στο Γιοχάνεσμπουργκ, είδαμε (εγώ από την τηλεόραση κι εκείνη μέσω του Skype) μέχρι τέλους το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Έτσι, από περιέργεια, μήπως και μάθει η Αγία Παρασκευή γιατί καιγόταν το Σύνταγμα, ενώ είχε βουήξει η Γη.


Και για να μην θεωρηθεί ότι 'βάλλω' την κρατική τηλεόραση, να ξεκαθαρίσω ότι ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν είπε τίποτα εκείνο το βράδυ. Ούτε βέβαια και το επόμενο......
 
http://alloukiallou.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
 
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια: