Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Πειραματικό φάρμακο ελέγχει το ανεξέλεγκτο γέλιο και κλάμα

Η πειραματική θεραπεία Zenvia της εταιρείας βιοτεχνολογίας Avanir Pharmaceuticals μείωσε τα επεισόδια ακούσιου γέλιου και κλάματος που προκαλούνται από ορισμένες εγκεφαλικές διαταραχές, σύμφωνα με νέα έρευνα.Οι ασθενείς έκαναν ένα τεστ που μετρούσε πόσο συχνά γελούσαν ή έκλαιγαν παρά τη θέλησή τους, εξαιτίας μιας νευρολογικής διαταραχής γνωστής ως ψευδοπρομηκικό συναίσθημα. Οι ασθενείς που λάμβαναν Zenvia ανέφεραν λιγότερα επεισόδια αθέλητου γέλιου και κλάματος, όταν τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τη βαρύτητα των συμπτωμάτων τους, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο Τορόντο, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.


Η διαταραχή αυτή συμβαίνει μετά από εγκεφαλική βλάβη και σε ασθενείς με νόσους όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος Lou Gehrig, γνωστή επίσης ως αμυατροφική ετερόπλευρη σκλήρυνση ή ALS.


Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για τη διαταραχή αυτή, η οποία πλήττει περίπου 2 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τη Ritu Baral, αναλύτρια της Canaccord Adams. Η κ. Baral προβλέπει ότι το φάρμακο θα εγκριθεί έως τα τέλη του έτους.


«Αυτά τα ξεσπάσματα γέλιου και κλάματος σε ακατάλληλες στιγμές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ευεξία, την κοινωνική λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής τόσο του ασθενούς όσο και του φροντιστή του» δηλώνει ο συγγραφέας της μελέτης, Erik Pioro, επικεφαλής στην Cleveland Clinic για τη νόσο Lou Gehrig.


Το Zenvia είναι ένα συνδυαστικό φάρμακο που περιλαμβάνει κινιδίνη, ένα γενόσημο φάρμακο που προλαμβάνει τις καρδιακές αρρυθμίες, και δεξτρομεθορφάνη, ένα κατασταλτικό του βήχα. Ο συνδυασμός τους θεωρείται ότι επιδρά στον νευροδιαβιβαστή γλουταμινικό, σύμφωνα με τον Aliso Viejo της Avanir.
Πηγή:PharmaTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα εξώφυλλα των εφημερίδων..

my song

Wonderful Life!

Favorite Songs...by Maiza...

VIP!!!

Google+ Followers