Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ποιοι οργανισμοί του Δημοσίου καταργούνται. Απολύσεις !!!

Ο «κύβος ερρίφθη» για μια σειρά από δημόσιους οργανισμούς για τους οποίους η Κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» με πολλούς εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και με κάποιους να μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.


Η κατάργηση των οργανισμών, είναι επιτακτική ανάγκη, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε σύσκεψη που έγινε. Η λίστα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο όταν δώσουν στοιχεία και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί που για διάφορους λόγους έλειπαν από την αρχική συνάντηση.

Ποιοι οργανισμοί καταργούνται και ποιοι ακολουθούν


Οι οργανισμοί που αποφασίστηκαν να καταργηθούν είναι οι εξης:

1."Αγρογή ΑΕ" , στην οποία απασχολούνται περίπου 300 υπάλληλοι και το κόστος μισθοδοσίας τους φθάνει στα 8,5 εκατ. ευρώ ετησίως.


2. 55 Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, στα οποία υπηρετούν 403 άτομα που θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες


3. Το Ολυμπιακό χωριό ΑΕ με 150 εργαζόμενους και κόστος διοικητικού συμβουλίου 250.000 ευρώ


4. Η Σχολή επιμόρφωσης του ΥΠΟΙΚ


5. Ταμείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, του οποίου τα χρήματα θα τα διαχειρίζεται πλέον μια διυπουργική επιτροπή και θα χρησιμοποιηθούν για τις πυρόπληκτες περιοχές.


Ενώ, παράλληλα στη λίστα αναμονής προς συγχώνευση και κατάργηση έχουν μπει αρκετοί άλλοι οργανισμοί όπως:


1. Η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος


2. Η συγχώνευση ΗΣΑΠ- ΜΕΤΡΟ


3. Η συγχώνευση ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ


4. Η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης


5. Η Εταιρεία Διανομής Αερίου, στην οποία εργάζονται 55 άτομα και το κόστος ενοικίων και διοικητικού συμβουλίου ξεπερνά τις 120.000 ευρώ τον χρόνο.


6. Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού


7. Το Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και


8. Το Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου


Όπως αναφέρεται τα πρώτα αποτελέσματα της εν λόγω προσπάθειας αναμένονται να παρουσιαστούν στο κλιμάκιο της τριμερούς επιτήρησης, αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των κατατεθέντων προτάσεων.


Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν συγχωνεύσεις για μικρές νοσοκομειακές μονάδες με σκοπό τη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του ΕΣΥ.


Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας και να συγχωνεύσει οκτώ ιδρύματα που ανέλκουν στο τομέα της Πρόνοιας.


Από το Υπουργείο Υγείας προτάθηκαν η κατάργηση ή συγχώνευση οι παρακάτω Οργανισμοί οι οποίοι δε λειτουργούν. Ειδικότερα:
1. Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας: μπορεί να καταργηθεί και η αποστολή του να καλυφθεί από άλλες υπάρχουσες δομές του ΥΥΚΑ.
2. Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος: μπορεί να συγχωνευθεί με το Εθνικό Κέντρο Αίματος (ΕΚΕΑ).


3. Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας (ΙΚΔΕ): μπορεί να συγχωνευθεί με το ΕΚΚΕ.


4. Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.ΠΑ. ΑΜΕΑ): μπορεί να συγχωνευθεί στο Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης.


5. Επίσης προτείνεται η συγχώνευση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ) με το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΑ).

hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: