Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Νέα κάρτα του πολίτη με προσωπικά στοιχεία

Στη τελική ευθεία βρίσκεται ηη δημιουργία μιας κάρτας η οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα που αφορούν κάθε πολίτη δρομολογεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του και Εσωτερικών, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης προδιέγραψε ότι το εγχείρημα και οι σχετικοί κανονισμοί θα προωθηθούν τους επόμενους δύο μήνες.


Η κάρτα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.


Σε δηλώσεις της στον Τύπο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι στην κάρτα θα πρέπει να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ., ενώ η χρήση της μπορεί να αμβλύνει την γραφειοκρατία και να συμβάλει στην γρήγορη εξυπηρέτηση του Πολίτη στα Δημόσια Νοσοκομεία.


hbnews

1 σχόλιο:

KOSTAS PAP είπε...

Μπα έχουμε και υπουργό Υγείας, δεν το είχα καταλάβει. Καλή μέρα.

Tα εξώφυλλα των εφημερίδων..

my song

Wonderful Life!

Favorite Songs...by Maiza...

VIP!!!

Google+ Followers