Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

ΕΣΕΕ: Ανάσα στις επιχειρήσεις τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Μαρ 2010
ΕΣΕΕ: Ανάσα στις επιχειρήσεις τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Ανάσα στις επιχειρήσεις θα δώσει η έναρξη δύο νέων δράσεων από το ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης.
''…Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η Υπουργός κα Λούκα Κατσέλη έδειξε την πρόθεσή της να στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, με δυναμικές πρωτοβουλίες και όχι με μία παθητικότητα η οποία απολήγει σε συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης’’, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κορκίδης.

Όσον αφορά τις σημερινές ανακοινώσεις της Υπουργού η ΕΣΕΕ επισημαίνει τα εξής:

•Η κάλυψη με εγγυημένα δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και το ελληνικό Δημόσιο.

•Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δανείων αυτών είναι ότι το ποσό δεν εκταμιεύεται στον δανειζόμενο, αλλά μεταφέρεται απευθείας από την τράπεζα στο φορέα του Δημοσίου όπου υφίσταται η οφειλή.

•Το μέγιστο ποσό του δανείου, εκκινώντας από τις 5.000 €, μπορεί να αγγίζει τις 300.000 €, αυξανόμενο αναλογικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Θα ισχύει για επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, αλλά και για αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες.

•Η εν λόγω ρύθμιση είναι εξίσου σημαντική με το Νόμο 3816/2010 για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και με τις ρυθμίσεις που προστατεύουν πάσης φύσεως πιστωτές. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη ρύθμιση λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις πρότερες ενέργειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (12,5 δις) και της εισφοροδιαφυγής (8,5 δις).

Εξίσου σημαντική είναι και η 2η δράση που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΑΝ για εγγυοδοσία δανείων για κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και άλλων άυλων αγαθών που δίνει ουσιαστική ανάσα ρευστότητας τόσο προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να καλύψουν τις δαπάνες αγοράς πρώτων υλών όσο και προς τους προμηθευτές οι οποίοι σήμερα είτε πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, είτε βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ακάλυπτες επιταγές. Το ποσό του δανείου (5.000 ως 300.000 ευρώ) θα διοχετεύεται αυτόματα στους προμηθευτές βάσει τιμολογίων και άλλων νόμιμων παραστατικών.

Για την ΕΣΕΕ παραμένει βέβαια το αίτημα να μην εξαιρούνται επιχειρήσεις που έχουν λάβει κεφάλαια κίνησης από τα προγράμματα της α’ φάσης του ΤΕΜΠΜΕ και επιχειρήσεις που έχουν ή θα λάβουν κεφάλαια κίνησης από τη β΄φάση του ΤΕΜΠΜΕ και απασχολούν από 10 εργαζόμενους και πάνω. Εξαιρούνται επίσης επιχειρήσεις που είναι προβληματικές σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Από την άλλη πλευρά, τονίζει ο κ. Κορκίδης, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης για την αποφυγή του κινδύνου να εισέλθει η οικονομία της χώρας μας σε παρατεταμένη ύφεση, να ενεργοποιήσει όλους τους αναπτυξιακούς μηχανισμούς, όπως το ΕΣΠΑ, τα ΣΔΙΤ, το ΤΕΜΠΜΕ και τον Αναπτυξιακό Νόμο για την επιβίωση και την ενίσχυση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.

‘’Για το ελληνικό εμπόριο,’’ κατέληξε, ‘’ το ζητούμενο είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις, οι οποίες στο μέλλον δεν θα ξαναγυρίσουν τη χώρα στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη δύσκολη θέση της χώρας μας και πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητές μας, η εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας και η σταθεροποίηση της αγοράς’’.


www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tα εξώφυλλα των εφημερίδων..

my song

Wonderful Life!

Favorite Songs...by Maiza...

VIP!!!